Denken en voelen

Soms weten we het even niet meer. Of we weten het wel, maar voelen ook dat het ergens niet klopt. Om weer in contact te komen met wat voor jou klopt is je lichaam een trouwe metgezel. Het is altijd aanwezig in het hier en nu, goudeerlijk en heel wijs. Je kunt je lichaam zien als een spiegel van wat er in je geest en leven afspeelt. Die ene pijnlijke schouder als je (te) druk bent. Een drukkend gevoel op je borst van verdriet of de kriebels in je buik van blijdschap. Het maakt ieder mens uniek, met een geheel eigen lichaam en verhaal.

Wanneer je je weer bewust wordt van de signalen van je lichaam en je hier met een open blik naar kunt kijken, kan je weer voelen wat er voor jou klopt. Met mijn massages begeleid ik je om weer in contact te komen met jezelf.

 

Werkwijze

Voorafgaand aan de massage vraag ik hoe je in je vel zit en wat je wens voor de sessie is. Vaak doen we een korte oefening om aan te komen in het hier en nu, en om te voelen hoe het nu met je is. Samen stemmen we af welke massage daar het beste bij past. Ik maak gebruik van verschillende oefeningen en massagetechnieken uit de klassieke massage, focusing, haptische massage, deep-tissue, voetreflexzonemassage, psoas massage en Holistic Pulsing.

Een massage wordt gegeven in alle rust, met een open blik en een open hart. Zo ontstaat er ruimte en kan jij voelen. Na de behandeling is er tijd om na te voelen, samen stil te zijn of nog woorden te geven aan je ervaring.   

Soms kun en wil je na één behandeling direct weer verder. Soms is er meer tijd nodig om weer te kunnen luisteren naar je lichaam. Dan kan het fijn zijn om regelmatiger te komen. Je kan de sessies ook aanvullen met yoga, mindfulness of een andere vorm van lichaamsgerichte zelfzorg die bij je past.  

 

Ik vergelijk ons graag met de natuur. Een plantje ontluikt alleen onder precies de juiste omstandigheden. In mijn praktijk ben je welkom om te komen luisteren naar wat jij nodig hebt.

 

Massage is voor iedereen 

Ook zonder duidelijke (lichamelijke) klachten kan een massage waardevol zijn. Voor wie op zoek is naar ontspanning kan massage een mooie manier zijn om in contact te komen met jezelf. Het helpt je om de balans te blijven voelen tussen inspanning en ontspanning.

 

Daarnaast ondersteunt massage bij:

- gevoelens van rusteloosheid

- moeite met ontspannen

- spanning in lichaam en geest

- burn-out

- klachten zonder duidelijke oorzaak

- depressiviteit of angstgevoelens

- in contact komen met gevoel

 

 

Bewustwording is als de zon; wanneer het opkomt, verlicht het alles." - Thich Nhat Hanh